Poštovani,

testno razdoblje upravljanja SaaN.tv sustavom je završeno i zahvaljujemo Vam što ste pokazali zanimanje za SaaN.tv sustav.

Izvršena je nadogradnja SaaN.tv sustava, te stari pristupni podaci više nisu valjani. Molimo Vas da izvršite registraciju prema niže navedenim uputama. Nakon toga možete izvršiti uplatu.

SaaN.tv sustav je započeo sa pokusnim razdobljem u koje će biti uključeni svi dijelovi SaaN.tv sustava potrebni za početak komercijalnog razdoblja, sa svrhom konačne provjere funkcionalnosti, ispravnosti i pouzdanosti. Unaprijed se ispričavamo zbog kraćih prekida u radu koji će se pojavljivati tijekom nadogradnje.

Vama, kao korisniku, glavna promjena je dodan sustav autentikacije i autorizacije. Za autentikaciju je potrebno izvršiti registraciju korisnika i dobiti pristupne podatke, a za autorizaciju je potrebno platiti naknadu za retransmisiju programa i/ili naknadu za arhiviranje programa u trajanju 1 mjeseca. Da bi korisnik mogao upravljati SaaN.tv sustavom, potrebno je da bude i autenticiran i autoriziran.

Princip plaćanja naknade je slijedeći:

Plaćanjem naknade za "Upravljanje SaaN.tv sustavom za retransmisiju programa" imate pravo gledati programe četiri nacionalna programa "u živo" slijedećih mjesec dana od dana uplate;

Plaćanjem naknade za "Nalog SaaN.tv sustavu za arhiviranje programa" pokrećete snimanje programa u trajanju mjesec dana od dana uplate. Kako ste upravo Vi taj koji pokreće snimanje programa za svoju osobnu uporabu, možete pristupiti arhivama samo onih programa unazad godinu dana koje ste i snimili. Znači, u proteklih godinu dana možete pristupiti željenom dijelu programa samo pod uvjetom da je taj dio programa bio emitiran u vrijeme ne kasnije od mjesec dana od plaćanje zadnje naknade koja je prethodila tom vremenu;

Plaćanjem naknade za "Višestruko upravljanje SaaN.tv sustavom" imate pravo upravljati SaaN.tv sustavom istovremeno na više računala.

Na adresi http://www.saan.tv možete pristupiti SaaN.tv sustavu po naknadama koje vrijede tijekom pokusnog razdoblja. Naknada za retransmisiju programa u trajanju 1 mjeseca iznosi 14 kuna. Naknada za nalog za arhiviranje programa u trajanju 1 mjeseca iznosi 16 kuna.

Komercijalne cijene naknada, uvjeti korištenja i upute za SaaN.tv će biti dostupni na stranici www.saan.tv zajedno sa početkom komercijalnog razdoblja SaaN.tv sustava.

Što se tiče plaćanja, mi nismo telekomunikacijska kompanija sa svojim kapacitetima prema krajnjem korisniku i za pristup tom istom krajnjem korisniku koristimo javnu infrastrukturu korisnikovog Internet Service Provider-a (ISP-a), tako da ne možemo određivati i/ili utjecati na "Quality of service". Kako ne bismo korisnika doveli u situaciju da ne može upravljati SaaN.tv sustavom (iz prethodno navedenog razloga, mi ne možemo Vama garantirati dostupnost ili kvalitetu upravljanja SaaN.tv sustava) odlučili smo smanjiti potencijalno nezadovoljstvo Vas kao korisnika na taj način da se plaćanje vrši mjesečno i to pomoću kreditnih kartica.

Na Vaš zahtjev, omogućit ćemo Vam plaćanje naknada za dulji period i/ili na drugi način (npr. preko banke), samo smo Vam htjeli načinom i kraćim trajanjem plaćanja omogućiti da dobijete uvid u dobre i loše strane SaaN.tv sustava, te Vaše eventualno nezadovoljstvo smanjimo na najmanju moguću mjeru.

Osim toga, mi smo zakonski obavezni u roku 8 dana od uplate omogućiti nezadovoljnom korisniku pravo na prigovor i reklamaciju, te vratiti uplaćeni iznos. Najjednostavniji i najbrži način da se to napravi je da se poništi uplata kreditnom karticom.

Kako se prihvat i autorizacija kreditnih kartica izvršava na portalu za plaćanje putem interneta Privredne banke Zagreb (mi ni u jednom trenutku nemamo pristup podacima s Vaše kreditne kartice), mislimo da nemate nikakvih razloga za zabrinutost bilo koje vrste.

Upravljanje SaaN.tv sustavom je komercijalna usluga koja je dostupna hrvatskim građanima jer su to uvjeti pod kojima imamo ugovorena prava za retransmisiju programa. Nema nikakvih tehničkih ograničenja pri upravljanju SaaN.tv sustavom, sva ograničenja su isključivo pravne naravi, kojih se moramo pridržavati.

Napominjemo da je potrebno da svi podaci budu identični onima koji su Vam upisani u Vašim dokumentima (npr. osobnoj iskaznici i/ili putovnici) koje posjedujete, a izdani su u Republici Hrvatskoj. Mi nemamo nikakvih pravnih osnova od Vas zahtijevati kopiju dokumenta kojim dokazujete državljanstvo RH. Ili uvjetovati da nam date svoje osobne podatke i/ili dokumente kako bi upravljali SaaN.tv sustavom. Jedino možemo provjeriti podatke koje ste Vi nama dali (ili koje ste nam voljni dati) na uvid.

Za sada su na raspolaganju četiri hrvatska nacionalna programa, dok ne dobijemo informacije od korisnika koje programe bi htjeli gledati. Imamo ugovorena prava i za druge programe (npr. SLO1, SLO 2, BHT, FTV, RTRS, RTS1, RTS2, ORF, RAI, KIKA, SUPER RTL ...) , koje ćemo ponuditi kada (i ako) bude zanimanja sa korisničke strane.

Da bi dobili pristupne podatke, po prvom pristupu SaaN.tv sustavu je potrebno da odaberete „Za korisnike“, te zatim „Registracija“ (ukolika Vam se pojavi poruka o grešci „There is a problem with this website's security certificate“, slobodno nastavite klikom miša na „Continue to this website (not recommended)“). Nakon toga ispunite formu sa točnim podacima koji će biti korišteni za Vašu autentikaciju, provjeru da ste hrvatski građanin, kao i daljnje kontakte sa Vama. Napominjemo da je potrebno da svi podaci budu identični onima koji su Vam upisani u Vašim dokumentima (npr. osobnoj iskaznici i/ili putovnici) koje posjedujete, a izdani su u Republici Hrvatskoj. Mi nemamo nikakvih pravnih osnova od Vas zahtijevati kopiju dokumenta kojim dokazujete državljanstvo RH. Ili uvjetovati da nam date svoje osobne podatke i/ili dokumente kako bi upravljali SaaN.tv sustavom. Jedino možemo provjeriti podatke koje ste Vi nama dali (ili koje ste nam voljni dati) na uvid. Nakon što ste unijeli sve podatke, kliknite na „Registriraj se“ i sačekajte povratnu e-mail poruku s kojom ćete dobiti i potvrditi pristupne podatke (Username i Password).

Za pristup SaaN.tv usluzi koristite Microsoft Internet Explorer ili Google Chrome ako se služite Microsoft Windows- ima, odnosno Safari ako se služite Apple Mac OS X-om. U oba slučaja će, ukoliko ga već nemate, biti potrebno da na svoje računalo instalirate Microsoft Silverlight koji je neophodan za ispravan rad SaaN.tv-a.

Za upravljanje SaaN.tv sustavom je potrebna konstantna brzina download-a od min. 1024 kbps, tj. min 1 Mbps.

Klikom miša bilo gdje na sliku prelazite na "full screen". Gore desno i gore lijevo u prozoru se nalaze dodatne opcije koje se pojavljuju kada se mišem pomaknete preko tih dijelova prozora. Izborom naziva programa, ili strelicama gore ili dolje, mijenjate programe. Sa "Scale" opcijom se veličina slike prilagođava veličini prozora, tako da je u "full screen"-u i slika preko cijelog ekrana. Kada Vam se ukaže kalendar, odaberite mjesec i dan za koji želite pogledati arhivu. Ako postoji arhiva za taj dan (cijeli dan ili dijelove dana), dan je zelene boje, a ukoliko ne postoji, dan je bijele boje. Ispod kalendara se pokazuje "timeline" koji zelenom bojom pokazuje dijelove odabranog dana za koje postoje arhive. Klikom miša na vrijeme unutar zelenog dijela "timeline"-a započinje se sa prikazivanjem arhive.

Oznake +-5 i +-1 Vam služe pri pregledavanju arhive da se pomaknete za +-5 ili +-1 minutu u odnosu na trenutno vrijeme arhive koje gledate. Tako možete preskočiti reklame kada započnu, a ne želite ih gledati, bez da tražite po timeline-u .

SaaN.tv omogućava, na zahtjev korisnika, pristup osobnoj arhivi programa do 12 mjeseci unatrag. Ukoliko se želi nekome "pokazati" neku zanimljivost iz programa, to će biti omogućeno pomoću TAGS funkcije (neka vrsta bookmark-a na točnu poziciju u arhivu). Željene TAG-ove se može pohraniti (samostalne ili grupirane u teme, tj. playlist-e) i/ili slati drugim korisnicima SaaN.tv usluge ili korisnicima Interneta koji nisu korisnici SaaN.tv usluge, no tada uz određena ograničenja.

EPG Vam omogućava pretraživanje arhiva i/ili programa.

Cijenili bi Vaše kritike, pitanja, prijedloge, mišljenja i utiske o SaaN.tv-u.

Pozdrav,

SaaN.tv team

Povratak na uvodnu stranicu
Povratak na uvodnu stranicu